De Dragonders van Villars……

 

…… handelt over de vervolging van protestante opstandelingen (Hugenoten) tegen het bewind van Lodewijk XIV zo rond 1700, in de bergen van zuidoost Frankrijk en de grens met Italië.

Ruim 300 jaar later moeten we helaas concluderen dat er nog maar weinig veranderd is in de wereld; nog steeds worden grote bevolkingsgroepen vervolgd of ontheemd omdat zij “andersdenkend” zijn.

De Dragonders van maarschalk Villars kammen de omgeving uit op zoek naar de opstandelingen. Voor de verzetshelden Rose Friquet en de boerenknecht Sylvain is het zaak om de soldaten met drank en vrouwen af te leiden en zo wat tijd te winnen om de vluchtelingen de grens over te kunnen brengen.

 

Natuurlijk is deze operette geromantiseerd met mooie muziek en indrukwekkende zangstukken. Absoluut hoogtepunt vormt de finale van de 2eakte, waarin we getuige zijn van de groep vluchtelingen die, alvorens de grens over te steken, in gebed gaat.

 

Kaarten á € 19,50 voor de voorstellingen van 9, 10, 16 of 17 februari 2019 

in theater De BEUN in Heiloo zijn te verkrijgen via deze website

of bij Primera – Het Hoekstuk en Bruna – Het Loo

 

Laatste voorstellingen:

Voor H.O.V. betekent deze operette een definitief afscheid van het podium.

Sinds 1952 heeft Heiloo kunnen genieten van een groot aantal operettes die steeds naar omstandigheden en mogelijkheden door het publiek enthousiast werden ontvangen.

Onvoldoende aanwas van nieuwe leden met het daaraan verbonden financiële gemis heeft tot dit besluit geleid.

 

H.O.V. dankt alle trouwe bezoekers en donateurs voor hun jarenlange steun.

Helaas komt aan de operette traditie in Heiloo een einde en moeten we het doen met mooie herinneringen.